Musim Silly Mendapat Sillier

gfs

Roda di dalam bas berpusing-pusing, bulat dan bulat, bulat dan bulat ….

Saat Kejuaraan Ketiga untuk Kejuaraan di NASCAR semakin hampir, ketika Jeff Gordon dan Dale Earnhardt Mega888 Jr. cuba menahan Kasey Kahne, Kurt Busch dan Greg Biffle, pertempuran lain telah meletus. Pertempuran Untuk Kebodohan.

Saya menulis sebuah artikel beberapa minggu yang lalu mengenai Silly Season yang merangkumi Brian Vickers dipecat dari Hendrick Motorsports dan membantu memulakan pasukan Toyota Red Bull Racing yang baru; Casey Mears meninggalkan Ganassi untuk Vickers # 25 sejak sekian lama dengan Hendrick; Todd Kluever menggantikan Mark Martin di # 6 di Roush; Ikon kiri Dale Jarrett # 88 untuk pasukan Toyota Michael Waltrip; dan Juan Pablo Montoya melonjak dari F-1 ke Ganassi # 42. Tetapi itu sebelum letupan terbaru di Set Tanpa Asap.

Walaupun Kahne telah mengancam 10 teratas sepanjang musim, rakan sepasukannya Evernham, Jeremy Mayfield, benar-benar menakutkan; dia kini menduduki tempat ke-34, dan mengagumkan belum berjaya menempati kedudukan 10 teratas pada tahun 2006 (ini adalah dari seorang lelaki yang mencatat Chases masing-masing dalam dua musim terakhir). Kapak akhirnya terhempas di Evernham minggu ini, ketika Mayfield yang semakin cengeng dibebaskan dari tugasnya. Hebatnya, lelaki yang akan menggantikannya adalah Elliott Sadler, lelaki lain yang membuat Chase, dan yang telah menderita sepanjang tahun yang luar biasa dalam pasukan yang tiba-tiba tidak dapat dikalahkan: Robert Yates Racing. Sadler menduduki tempat ke-20, satu di kedudukan lima besar dan lima kali dalam sepuluh besar tahun ini, dan merupakan sebahagian daripada organisasi Yates yang hancur. Jarrett pergi pada bulan November, dan tidak ada pengganti yang dinamakan (bolehkah Ward Burton benar-benar kembali ke Piala Memandu?), Pengurus Besar Eddie D’Hondt memecat setelah disalahkan kerana membiarkan Sadler pergi, dan ketua kru Tommy Baldwin (ketua Sadler) dan Slugger Labbe (Jarrett’s) dibebaskan. Secara keseluruhan, ini merupakan tahun yang kejam bagi mana-mana pasukan Ford, memandangkan Ford hanya memenangi tiga acara sepanjang musim (mereka menang sembilan kali ini pada ’05), dan Andrea pasti akan menanggung beban ini.

Hujung minggu ini, David mega888 mengatasi Sadler di # 38, Jarrett meneruskan lariannya di # 88, dan Sadler mengambil alih # 19, sementara Mayfield menyaksikan dari luar. Memandangkan Sadler, Mayfield dan Jarrett adalah tiga bintang besar dalam sukan ini, ini luar biasa. (Bayangkan Gary Sheffield dan Manny Ramirez diperdagangkan dengan pertukaran tiga pasukan, dan Vladimir Guerrero dipaksa untuk duduk sepanjang musim sebagai hasilnya.) Semasa kami menuju ke Michigan untuk perjalanan kedua kami ke Irish Hills hujung minggu ini, trek di mana Ford secara tradisional menguasai, yang mungkin. Yang anda katakan ialah: Wow. Dan mari kita semua memutuskan untuk tidak bertaruh pada salah satu pelumba ini sepanjang tahun ini, bukan?

Minggu Lalu: Tony Stewart tidak dapat mengekalkan Kevin Harvick di Watkins Glen, jadi saya hampir tidak meraih kemenangan langsung (walaupun peluangnya tipis). Walau bagaimanapun, Junior memenangi Mears teratas, jadi saya memenangi pertaruhan head-to–80, yang memberi saya minggu kemenangan terkecil yang pernah saya miliki: Saya menyelesaikan 0,06 unit. Aduhai! Kita kaya! Walau apa pun, untuk musim ini, saya berpegang pada kelebihan 14,56 unit, yang jauh lebih baik daripada tongkat tajam pada mata. Kami juga mencatat minggu kemenangan dalam 14 daripada 21 percubaan. Jadi, mari kita teruskan.

Ambil Carl Edwards (+900), 1/6 unit. Edwards mungkin mempunyai kereta terbaik di sini pada hujung minggu Hari Bapa, tetapi dia tidak pernah berpeluang menunjukkannya. Ia adalah hari hujan pada bulan Jun, dan Kasey Kahne (+450) dapat keluar dari lubang di mana yang akan menjadi perhentian terakhir perlumbaan hanya sepersekian saat lebih cepat daripada Edwards, kemudian langit terbuka. Saya tidak meremehkan sejauh mana prestasi Kahne di landasan downforce tahun ini, tetapi saya rasa dia sedikit lebih baik dibandingkan dengan 1.5 milers yang mempunyai bank yang lebih tinggi di Charlotte, Atlanta dan Texas (di mana, tidak secara kebetulan, dia tersapu sejauh ini ‘ 06). Sementara itu, Edwards sepertinya menyukai dua miliar tan: rata-rata penyelesaian kerjayanya di Michigan adalah 5.25, dan dia berada di kedudukan ke-2, ke-4 dan ke-5 dari tiga perlawanan terakhirnya di sini. Dia juga hebat di barisan saudara Michigan di Fontana, di mana dia datang ke 3, 4, 5 dan 6 empat kali terakhir di luar sana. Tahun-tahunnya agak buruk, tetapi kebelakangan ini dia mempunyai kereta yang bagus di Pocono dan Indy. Saya rasa dia boleh menerobos di sini.

Ambil Greg Biffle (+600), unit 1/6. Hei, bukankah saya hanya mengatakan bahawa Ford telah menjadi semacam omong kosong pada tahun ’06? Baiklah, biasakanlah, kerana anda akan melihat corak yang sangat jelas dari apa yang saya harap akan berlaku pada hujung minggu ini. Biffle telah menang dua kali di Michigan (di

No comments yet

leave a comment

*

*

*